• Zaterdag 8.00 uur verzamelen onze kanjers al weer fris en monter in de kleedkamer. Strakke koppies, lekker geconcentreerd, gebrand om deze wedstrijd te winnen, voor de derde keer dit seizoen IJFC , eerste pot verloren, tweede gelijk, dus deze ………….

  Wederom delen de coaches de opstelling mee, en dan wordt er snel aan de opwarming begonnen, de persoonlijke aandachtspuntjes/ tactiek wordt individueel tijdens de opwarming meegegeven.
  De spelerspassen worden gecontroleerd door de jonge scheidsrechter, en voor we het weten is het 8.30 uur en beginnen we aan wat een mooie spannend pot zal gaan worden.
  We beginnen super sterk aan de wedstrijd, ondanks het feit dat sommige van onze meiden onder de oksels van de tegenstander kunnen lopen, wordt er menig fysiek duel gewonnen.
  In de 6 e minuut krijgt Reyva de bal in de loop aangespeeld, met een supercontrole stuurt zij zelf de bal in de diepte, waarna voor haar de weg helemaal open ligt naar de zekere 1-0 , tot 1 van de IJFC meiden vrij nonchalant aan de noodrem trekt. Reyva op volle snelheid wordt helemaal de grond ingeboord, met uiteindelijk een sleutelbeen breuk tot gevolg.
  Uiteraard zijn we met z’n allen even van slag, maar de meiden herpakken zich supersnel en blijven mooi combineren, geven schitterende passes en onze keepster Sophie blijft ons positief verbazen. Gelukkig wordt ons mooie spel net voor de rust beloond met een doelpunt van Jazzlyn. 1-0 ⚽️

  Rust, uiteraard wordt er veelvuldig gevraagd hoe of het met Reyva is, ook wij moeten het antwoord schuldig blijven, Reyva is met haar vader naar de eerste hulp en nu is het afwachten.

  De tweede helft wordt met dezelfde energie aangevat , echter de tegenstander probeert ons te misleiden door van posities te wisselen, zo komen er hele snelle grote meiden regelmatig 1 op 1 tegen onze verdediging en keeper te staan. Zo ook in de 47 e minuut, snelle counter, en eerlijk is eerlijk, heel mooi afgemaakt door de speelster van IJFC. 1-1 ⚽️
  Nog 15 minuten, het zal toch niet hè.
  Onze coaches zetten onze supersnelle Evi in de verdediging als extra slot achterin, samen met Israe, Dounia en Charlotte ruimen zij alles netjes op achterin. Melis, Jazz, Mei Lin en Azra op het middenveld, Lou, Desi, Eva en Lotte voorin, en nu krijgt de tegenstander het weer effe moeilijk, Melis weet op links een corner te versieren die ze zelf al dribbelend neemt, ze dribbelt de 16 in en wordt dan onderuit getrapt, terechte pingel.
  Melis twijfelt geen moment en neemt resoluut plaats achter de bal, onberispelijk schiet ze de bal links in de hoek 2-1 ⚽️⚽️
  Ik zeg super verdient en niet veel later fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Mooie verdiende overwinning, onze tegenstander mort nog een beetje over de strafschop, maar een filmpje van het moment toont het 100% gelijk van de scheidsrechter.
  Wat een inzet en doorzettingsvermogen hebben jullie vandaag getoond meiden, helaas zullen we Reyva 6 weken moeten missen 😢, langs deze weg Reyva, deze overwinning was voor jou, en onze zieke Sofie, beiden spoedig herstel gewenst. ❤️‍🩹