• Zaterdagmorgen, even na 8uur rijd er een sv Parkhout karavaan richting Hooglanderveen, hier gaan wij deze zaterdagmorgen de finale van ons MO13-1 voetbal seizoen afsluiten. Op papier heeft de KNVB een mooie pittige poule samengesteld, 2 oude bekenden, 3 tegenstanders die we niet eerder tegenkwamen.

  Gespannen koppies, toch wel spannend zo een eind toernooi, onze eerste wedstrijd spelen we tegen het thuis spelend Hooglanderveen, een bekende van ons, hier verloren we 28 oktober thuis van met 0-2.
  Het is meteen een pittig potje, kansen over en weer, met mooi voetbal, we vergeten alleen weer net dat laatste tikje tegen de bal te geven om de bal in het doel te krijgen. Het zijn korte wedstrijden, na 15 minuten staat het scorebord op 0-0 , echt tevreden kunnen we niet zijn, maar de nul houden is ook belangrijk. 1ste punt is binnen.

  Meteen na deze wedstrijd mogen 8 van onze speelsters meedoen aan een penalty challenge, we weten 5 uit 8 te scoren, een beetje magertjes denken wij, maar je weet nooit?

  En dan gelijk door naar onze tweede wedstrijd sv Parkhout/ Batavia 90. Onze meiden zijn meteen bij de les en er wordt flink druk gezet. Er wordt goed samengespeeld, leuk om naar te kijken , maar ook in deze wedstrijd blijven de doelpunten uit. 0-0, en het 2 de punt is binnen.

  De derde wedstrijd is tegen het ons bekende Vriendenschaar, in de reguliere competitie 2-4 winst voor ons en 2-2 gelijkspel op Parkhout. Wat opvalt is dat Vriendenschaar steeds sterker wordt naar het einde van het seizoen.
  Opletten dus, en sterk beginnen is de boodschap. Dat is precies wat onze meiden doen, en na mooi combinatie voetbal worden we eindelijk beloond met ons eerste doelpunt. Bammm die is lekker, en onze verdediging is vandaag ijzersterk, laat niets door, en zo sluiten we deze wedstrijd winnend af met 0-1 , drie punten erbij 5 in totaal.

  Ondertussen krijgen we ook mee dat de vijfde tegenstander van vandaag “ Theole” niet is komen opdagen. Dat is sowieso teleurstellend en maakt dat onze 4 e wedstrijd wel heel belangrijk wordt.

  De vierde wedstrijd spelen we tegen Nieuwland ASC , voor ons een onbekende, maar zij speelden tegen Hooglanderveen in de derde fase, waarbij ze twee keer wonnen, en in de eindstand boven Hooglanderveen staan. Een pittige tegenstander dus.

  De vierde wedstrijd Nieuwland ASC / sv Parkhout dus, er staat best wat spanning op deze wedstrijd en dat merken we langs de lijn dan ook. Onze meiden blijven echter mooi voetballen en het tweede doelpunt van het toernooi wordt gescoord. 0-1 Lekker, maar nu moeten we dit nog zien vast te houden. En eerlijk is eerlijk onze gelegenheid keeper heeft middels een paar schitterende reddingen de overwinning mee over de streep getrokken. 0-1 winst, 3 punten erbij wat maakt dat we eindigen op 8 punten.

  Dan moet er nog 1 wedstrijd in het toernooi gespeeld worden en dat gaat tussen Hooglanderveen , dan 5 punten tegen Nieuwland ASC , dan 3 punten. Dus onze hele team langs de lijn om Nieuwland ASC naar de overwinning te schreeuwen.
  En ja hoor , Nieuwland weet vrij makkelijk de wedstrijd te winnen met 0-2 en zo eindigen we op de eerste plaats met 8 punten, de nummers 2-3 en 4 hebben allemaal 5 punten en nummer 5 eindigt met 2 punten.
  Zo zijn we met onze twee doelpuntjes en nul doelpunten tegen bijzonder effectief geweest vandaag.

  Op naar de prijsuitreiking, een uitbundig team mag terecht de beker voor de eerste plaats in ontvangst nemen, en als extraatje blijkt dat we ook nog een totaal onverwacht de beker voor de penalty challenge hebben gewonnen.🥇 🏆

  Al bij al een mooie zaterdagochtend, leuk om zo de competitie af te sluiten. Het is een mooi seizoen geweest, winnen, verliezen en gelijkspelen , het lag vaak erg dicht bij mekaar.
  Dank aan onze trouwe schare supporters en de speelsters waarop we een beroep konden doen als het even nodig was.