• Jeugdbeleid - Interne scouting

 • Bij voetbalvereniging sv Parkhout geloven we in de kracht van jeugdontwikkeling en willen we een omgeving creëren waarin elke speler kan gedijen. Ontdek hoe je deel kunt uitmaken van onze voetbalgemeenschap en je passie voor het spel kunt verkennen en verbeteren.
 • Scouting en Talentherkenning
  Bij sv Parkhout streven we ernaar om een hoogwaardige jeugdafdeling te bieden die niet alleen voetbalvaardigheden ontwikkelt, maar ook persoonlijke groei en teamgeest stimuleert. Om deze visie te versterken vormt de interne scouting een intrinsiek onderdeel van ons technische kader en is geïntrigeerd in ons technische beleid o.a. met betrekking tot teamindelingen.
  Het scoutingsbeleid is erop gericht om talentvolle meiden en jongens te identificeren en te bevorderen binnen onze jeugdteams en het proces van teamindelingen te optimaliseren.
  Bij Parkhout besteden we veel aandacht aan scouting en talentherkenning om ervoor te zorgen dat geen talent onopgemerkt blijft. We streven ernaar om spelers en speelsters op het juiste moment de juiste uitdagingen te bieden.

  Opleiden, Ontwikkelen en Plezier
  Ons belangrijkste doel is om elke jeugdspeler en speelster te laten gedijen in een passende, uitdagende en veilige omgeving, waar ze plezier beleven aan voetbal. Het welzijn en de ontwikkeling van onze jeugd staan altijd voorop. We zijn toegewijd aan het zelf opleiden van spelers/speelsters en train(st)  

  Interne Doorstroming
  Wij hechten veel waarde aan de interne doorstroming vanuit onze jeugdopleiding naar onze eerste elftallen. Het is ons doel om talentvolle spelers en speelsters uit eigen gelederen de kans te geven om op het gewenste niveau te spelen.  

  Scouts
  Bij sv Parkhout hebben we een toegewijde groep scouts die onafhankelijk werkt en geen specifieke band hebben met de teams die ze observeren. Op zaterdagen volgen zij de teams en spelers/speelsters nauwlettend.  

  Planning
  Alle teams van O12 tot O18 worden systematisch geobserveerd. Observatie van onderbouwteams O11 en O10 wordt op verzoek gedaan van de Technische coördinator Onderbouw. Ons doel is om elk team minimaal twee keer te observeren voor de winterstop.  

  Contactpersoon Partners
  Onze interne scouting fungeert als contactpersoon voor verschillende partners, zoals FC Utrecht, het KNVB Jeugdplan en diverse BVO's. Ze onderhouden contact met externe partijen en delen informatie over talentvolle spelers/speelsters en ontwikkelingskansen.  

  Trainers
  De interne scouting geeft, indien nodig, feedback over de train(st)ers. Deze feedback kan op aanvraag van technische coördinatoren zijn of gebaseerd zijn op eigen waarnemingen. Dit draagt bij aan voortdurende verbetering op alle niveaus.  
  Bij sv Parkhout streven we naar een harmonieuze omgeving waar spelers, speelsters en ouders zich thuis voelen en waar volop mogelijkheden zijn om voetbalcapaciteiten te ontwikkelen. Samen bouwen we aan de toekomst van het voetbal en de groei van onze jeugdspelers/speelsters op alle niveaus.