• 03-02-2024 sv Parkhout – vv Tricht 2-1.

  Voor aanvang van de wedstrijd was er ter nagedachtenis aan Antoon Verweij 1 min stilte. De voormalig oud vsv Vreeswijk speler overleed jl zondag op 76 jarige leeftijd. Veel oud teamgenoten waren aanwezig om dit afscheid mee te maken.

  Na afloop van de wedstrijd werd Casper Baggen gekroond tot Man Off The Match, MOTM Met zijn aandeel van 2 doelpunten en een meer dan voortreffelijke inzet, bezorgde hij sv Parkhout de broodnodige overwinning.

  Dat de thuisploeg deze middag 3 punten zou pakken zag er aan het begin van de wedstrijd niet naar uit. De bezoekers uit Tricht hadden weliswaar veel moeite met de behoudende speelwijze van sv Parkhout, maar startte met prima veldspel. sv Parkhout werd teruggedrongen op eigen speelhelft, wat voor de trouwe supporters geen verrassing meer kan zijn. vv Tricht beschikte wel over een lichtvoetige en razendsnelle linker buitenspeler, welke de verdedigers Niels van Oord en Luc Jansen Venneboer, handen vol werk bezorgde.
  Toch duurde het tot de 35e min voordat keeper Mitchel van Oord moest capituleren en vv Tricht op voorsprong kwam. De thuisploeg moest opnieuw karakter tonen om de achterstand ongedaan te maken. Meer dan een enkele mogelijkheid was er tot dan toe niet geweest.

  De thuisploeg speelde vanaf het moment van de tegengoal wat agressiever en brutaler in de laatste fase van de 1e helft. Toen kwam het moment van Casper van Baggen. Vanaf de rand 16 schoot hij op de rechterdoelpaal, vervolgens stuitte de bal terug precies voor zijn voeten en had hij geen enkele moeite om de bal in de andere hoek binnen te schuiven. 1-1 wat ook de ruststand betekende.

  Coach Kevin Reinhard wisselde in de rust Sem van Zwieten voor de 17-jarige Levi Bruggeman en Liam van Ommen voor Niels van Oord. Ook kwam van een langdurige blessure teruggekeerde Jardel Adamson binnen de lijnen voor Remy Cheferi.

  De tweede helft liet een totaal ander spelbeeld van de thuisploeg. Agressief in de duels en vooruit voetballend bezorgde het de verdediging van vv Tricht, handenvol werk. Vooral de opkomende vleugelverdedigers Jardel en Luc zorgden voor heet veel onrust bij vv Tricht.
  Keeper Arjen Kaasmaker redde een aantal keren knap in een op een situaties. Wat een teamspirit toonde de thuisploeg in de gehele tweede helft. De beloning was er ook naar.     Na een vlot lopende aanval was het opnieuw Casper van Baggen die met een bekeken schuiver in de linkerbenedenhoek de winst over de streep trok. Felicitaties alom na afloop.

  De enige dissonant vanmiddag was naar mijn mening scheidsrechter Richard van de Rest.     Ik had het gevoel dat hij veelvuldig in het voordeel floot van de bezoekers uit Tricht, wat tot veel irritaties en gele kaarten bij de thuisploeg leidde.

  Rest mij nog om een mooi compliment te geven aan de invallers Liam van Ommen (21) en de pas 17-jarige Levi Bruggeman, beide spelers uit de <23. Nadat zij deze week hadden meegetraind in de door blessures geteisterde selectie van Kevin Reinhard, bewezen zij deze middag om van echte toegevoegde waarde te kunnen zijn. Levi had zelfs zijn eigen jongensboek kunnen schrijven a la Kick Wilstra, de razend populaire stripfiguur uit de jaren 50 van de vorige eeuw. ( heeft hij weet daarvan?) Als jong roekie legde hij de bal af in plaats van zijn eigen kans te benutten. Het jeugdig elan geeft hoop voor het vervolg van dit seizoen. Volgende week is er geen speelronde. Op 17 februari komt Sleeuwijk op bezoek, dat wordt een echte 6 punten wedstrijd.

  Gerard van Vliet.

 • De linker foto laat zien dat Casper Baggen wordt gefeliciteerd door zijn medespelers. Valk voor rust heeft hij zijn ploeg op gelijke hoogte gebracht met de bezoekers uit Tricht.

  Op de rechter foto is hij een stap verwijderd van de bekeken schuiver in de rechterbenedenhoek, waarmee hij sv Parkhout de verdiende overwinning bezorgt

 • De vreugde bij Casper Baggen, invaller Souhail Maatougui en de supporters van de thuisploeg, bij het vieren van de winnende treffer. (foto links)

  De rechter foto laat zien wat terleurstelling is bij de bezoekers uit Tricht.