• Walking Football

 • Je bent zo jong als je jezelf voelt en je bent nooit te oud om te leren. Dat zijn de basisprincipes van het Walking Football, een nieuwe voetbalvorm voor 65-plussers die op hun oude dag nog lekker actief bezig willen zijn.

   "Via Walking Football kun je een leven lang van voetbal blijven genieten"

  De populariteit van Walking Football is in Nederland enorm gestegen, met name in 2014 en 2015. Gerard van Vliet nam het initiatief om deze tak van sport ook bij sv Geinoord Nieuwegein te introduceren. In 2014 startte een groep van 7 à 8 oud-Geinoord voetballers met deze nieuwe variant van het spel.

  Op 21 maart 2015 gaf FC Utrecht, in samenwerking met Sport ID Nieuwegein, een clinic om Walking Football in Nieuwegein te promoten. Sindsdien is Walking Football op dinsdagochtend niet meer weg te denken bij sv Geinoord.

  Een vaste groep van 35 spelers, waarvan er wekelijks 25 à 30 deelnemen, trotseren weer en wind om op sportpark Parkhout een balletje te trappen. Plezier en de uitdaging om het beste uit jezelf te halen staan centraal. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie de sociale contacten te onderhouden.

  Ben je nieuwsgierig naar Walking Football? Neem dan contact op met:

  Kom gerust eens langs op dinsdagochtend op sportpark Parkhout!