• Maandagmiddag? Jaaa, maandagmiddag 17.30 uur gaan we op pad richting Parkhout om te verzamelen voor onze eerste maandagavond wedstrijd. Best wel speciaal, niet trainen vanavond maar een echte wedstrijd spelen, onze meiden hebben er zin in, wij als begeleiders vinden het best wel spannend, zeker nadat we de uitslagen bekeken hebben van onze tegenstander van vanavond, er is geen pijl op te trekken, Maarssen heeft afgelopen zaterdag nog gewonnen van IJFC met 3-2 .
  Maar goed, om 18.30 zijn we met z’n allen in de kleedkamer, de trainers geven aan wat ze verwachten vanavond, en de meiden laten merken dat ze er heel veel zin in hebben. We hebben nog lekker de tijd om goed op te warmen en om 19.00 uur zijn we klaar om de wedstrijd te beginnen.
  De wedstrijd begint gelijk pittig, onze tegenstander laat meteen merken dat er wat hun betreft weinig te halen valt vandaag. In de derde minuut weet de rechtsvoor van Maarssen onze verdedigsters te snel af te zijn en gaat recht op Sophie af, deze is goed uitgekomen en weet de bal te veroveren. Effe een schrikmoment, Sophie heeft de bal in de buik gekregen en moet even bijkomen. In de eerste helft blijft het spel heen en weer gaan, onze ijzersterke verdediging weet telkens hun aanvallen tijdig te stoppen, en als er iemand recht zou hebben op een doelpunt dan zouden wij dat zeker geweest zijn. Onze trouwe supporters blijven echter op hun honger zitten, we sluiten de eerste helft af met een 0-0 stand.

  In de rust kunnen wij alleen maar complimenten uitdelen aan onze speelsters, we vragen vooral om zo door te gaan, dezelfde inzet te tonen en als het eventueel kan een goaltje mee te pikken.
  Ondertussen proberen we de scheidsrechter (75 jaar, respect 🫡. ) mee te geven dat een bal zowel ingedribbeld als ingetrapt mag worden, maar hier wilde hij niet aan, dus dat hebben we maar zo gelaten.

  De tweede helft wordt afgetrapt en onze meiden gaan meteen vol in de aanval, even komt de tegenstander er niet aan te pas, maar, we vergeten te scoren. Soms op het ongelofelijke af. Vaak is het moeilijker om de bal er niet in te trappen dan wel, althans zo lijkt het als je langs de lijn staat.
  In de 39 e minuut opent Israe op Jazzlyn, deze stuurt Lotte de diepte in en Lotte weet met een strakke voorzet Eva aan te spelen, en Eva rond beheerst af 0-1 , een bekroning op het mooie spel, en zeker verdiend.
  En nu de koppies erbij houden meiden, want de thuisploeg wil graag de punten in Maarssen houden.
  In de 49 e minuut weet Maarssen onze verdediging te omspelen en ze schieten uiteindelijk op de paal, de bal komt terug in het veld en wordt gelukkig door onze keepster met een kattensprong veilig gesteld.
  In de resterende 10 minuten weten wij nog een paar ( onmisbare ) kansen te missen, maar gelukkig blijft het 0-1.

  Drie punten in de tas, 1 doelpuntje, maar waarschijnlijk de mooiste wedstrijd tot nu toe, wat een inzet, wat een spanning,
  voor ons trainers een feestje 🥳 . Dank jullie wel meiden!
  En natuurlijk dank aan onze trouwe supporters.